MEMÒRIA DESCRIPTIVA

El 1297, any en que es data la commemoració, ens parla d'una llunyania en el temps que ens impulsa inconscientment a buscar aquells elements que continguin aquest mateix atribut: la Seu sempre present, la ciutat vella, el riu, el pla, la boira...
Des de la plaça coberta que presideix el campus entrem a l'edifici. Atravessem un mur d'aparença pétreai, ja a l'interior, ens trobem submergits en un bany de llum blanca. La gran superfície convexa il·luminada de de dalt en tota la seva amplada ens insinua que estem en un espai sense límits. No obstant les rampes i les escales que veiem a la dreta ens dónen una idea precisa de la seva alçada. Si atravessem el forat que s'obra davant de nosaltres, a l'altre costat tot és mesurable.
Ara estem en la part còncava; aquí la llum arriba precisa sobre cada objecte. Ara és possible la concentració. A la part més profunda d'aquesta concavitat es troben les àrees que convé que estiguin tancades o les estanteries; més a l'exterior, buscant la llum, les taules de lectura o els passos. La llum arriba a aquest espai reflectida en una superfície convexa exacta que a l'entrar hem pogut veure en tota la seva amplitud. Ara sabem que darrera d'aquesta closca que ens situa en l'exterior de quelcom, trobem el mateix interior amable i acollidor que tenim darrera.
Si ens decidim a passar al tercer àmbit de l'edifici trobarem, en efecte, espais semblants a l'interior; però la superfície blanca i convexa del fons ha desaparegut per obrir l'edifici al riu i la ciutat.

INICIHHHHHHHHPROJECTES FITXA TÈCNICA PÀGINA PROJECTE LLEIDA

BIBLIOTECA 700
LLEIDA
PLANOLS AMPLIATS